موضوع تغییر ژنتیکی غذایمان

متن سخنرانی :
من نسل شناس گیاه هستم. ژنهایی را مطالعه میکنم کهگیاهان را در مقابل بیماری مقاوم میکنند. و مقاوم در برابر استرس. در سالهای اخیر، میلیونها نفر در سراسرجهان به این باور رسیده اند که چیزی شرورانه در مورد تغییر ژن وجود دارد. امروز میخواهم دیدگاه متفاوتی را ارائه کنم.
ابتدا اجازه دهید همسرم رآول را معرفی کنم. کشاورز اورگانیک است. در مزرعه اش محصولات مختلفی میکارد. این یکی از بسیار روشهای موجوددر کشاورزی اکولوژیک است که او با استفاده از آن مزرعه اش را سالم نگه می دارد. برخی از عکس العملهاییکه میبینیم را تصور کنید: واقعا؟ کشاورز اورگانیکو نسل شناس گیاه؟ شما بر سر چیزی به توافق میرسید؟
خوب، ما می‌توانیم و سخت نیست.چون هدفی مشترک داریم. میخواهیم کمک کنیم تاجمعیت رو به رشد را تغذیه کنیم بدون آسیب رساندن بیشتر به محیط‌ زیست. فکر میکنم این بزرگترین چالش زمان ماست.
اکنون، تغییرات ژنتیکی جدید نیست؛ کمابیش هر چیزی که ما میخوریماز نظر ژنتیکی تغییر کرده در بعضی حالات. اجازه بدهید چند مثال بزنم. سمت چپ تصویری است از نیاکان باستانی ذرت مدرن. میبینید که یک دانه غلاتبا پوسته سختی پوشیده شده. اگر چکش نداشته باشید ذرت مکزیکی برای پختن تورتیلا مناسب نیست. حالا به اجداد باستانی موز نگاه کنید. میتونید دانه های درشت را ببینید. و کلم بروکسل بیمزه، و بادمجان، خیلی زیبا.
اکنون، برای بوجود آوردن این گونه ها، پرورش دهنده ها سالها تکنیکهای بسیاری استفاده کردند. بعضی نسبتا خلاقانه بودن. مثل ترکیب کردن دو گونه مختلف با هم دیگر استفاده از روشی که قلمه نام دارد. برای بوجود آوردن این نوع کهنیمی گوجه و نیمی سیب زمینی آنها از تکنیکهای ژنتیکیدیگر هم استفاده کرده اند، مانند جهش ژنتیکی تصادفی که جهش غیر معمول را در گیاهان القا میکند. برنج داخل خوراک غله که به کودکانمان میدهیم به این روش رشد یافته.
امروزه پرورش دهنده هاانتخابهای بیشتری دارند بعضی از آنها فوق‌العاده دقیق هستند.
میخواهم دو مثال از کارهای خودم بزنم. من روی برنج کار کردم کهغذای بیشتر از نیمی از مردم جهان است. هر ساله، ۴۰ درصد برداشت بالقوه بخاطر آفت و مریضی از بین میرود. بهمین خاطر، کشاورزان انواع برنجی میکارند که حامل ژنهای مقاوم باشد این روش در حدود ۱۰۰ سال استفاده شده است. بله، وقتی فوق لیسانسم را شروع کردم، هیچکس نمیدانست این ژنها چه بودند. تا دهه ۹۰ میلادی که دانشمندان آن را آشکار کردند، اساس مقاومت ژنتیکی. در آزمایشگاهم، ما ژنی را برای مصونیت ضد بیماریهای باکتریایی در آفریقا و آسیا جدا کردیم. مفهمیدیم که میتونیم ژنی را در انواع برنج معمولی تغییر دهیم که بصورت طبیعی مستعد بود، اون دو تا برگ را در انتها میبینید، شدیدا در مقابل عفونت مقاوم هستند.
اکنون, در همان ماه که آزمایشگاه ام اکتشاف ژن مصونیت برنج را منتشر کرد, دوست و همکارم دیو مکیل به دفترم آمد. گفت: "۷۰ میلیون کشاورزبا پرورش برنج مشکل دارند." چون مزرعه شان را سیل برمیدارد آنها با روزی کمتر از دو دلار زندگی میکنند. هرچند برنج در آب راکد بهتر رشد میکند، بیشتر انواع از بین میروند اگر زیر آب بروند بیشتز از ۳ روز انتظار میره سیل یک مشکل روزافزون باشد، همینطور که آب و هوا تغییر می‌کند. او گفت که شاگرد فوق لیسانسش کنوگ خو و خودش برنج قدیمی را مطالعه میکردند که دارای خاصیت عجیبی بوده است. که میتوانست دو هفته کاملزیر آب بودن را تحمل کند. از من خواست که اگر بخوامبهشون در جدا کردن ژن کمک کنم. گفتم بله، خیلی خوشحال بودم، چون میدونستم که اگر ما موفق بشیم بالقوه به میلیونها کشاورز کمکمیکردیم که برنج پرورش دهند. حتی اگر مزرعه شان را سیل میبرد.
کنونگ ۱۰ سال بدنبال این ژن بود تا اینکه یک روز گفت، "بیا به این آزمایش نگاه کن. باید ببینی." رفتم گلخانه و دیدم که نوع معمولی ۱۸ روززیر سیل بوده از بین رفته، اما نوع برنجی که ماژنتیکی تغییر داده بودیم با ژن جدیدی که کشف کرده بودیم به اسم «ساب۱» سالم بود. من و کنونگ هیجان زده و خوشحال بودیم که یک ژن ساده یک همچین اثری قوی دارد. اما این فقط آزمایش گلخانه ایست. آیا در مرزعه همینطور عمل میکند؟
الان به شما ویدیویچهار ماهه ای نشان خواهم داد که در انستیتو تحقیقبرنج بین‌المللی گرفته شده. پرورش دهندگان نوع برنجی که حامل ژن ساب ۱ است را رشد دادند با استفاده از یک تکنیکژنتیکی دیگربنام بارآوری دقیق. سمت چپ، شما نوع ساب۱ را میبینید وسمت راست، نوع معمولی. هر دو نوع ابتدا خیلی خوب عمل کردند، اما مزرعه را ۱۷ روزآب گرفت. میبینید که ساب۱ عالی عمل کرده. درحقیقت، ۳/۵ برابر بیشترغله تولید کرده از نوع معمولی. من این ویدیو را دوست دارم. چون قدرت علم ژنتیک گیاه رابرای کمک به کشاورزان نشان می‌دهد. پارسال با کمک بنیاد بیل و ملیندا گیتس ۳/۵ میلیون کشاورز برنج ساب۱ پرورش دادند.
(تشویق حضار)
متشکرم.
اکنون برای بسیاری وقتی پای جابجایی ژنهای برنج  یا ژنهای برنج در گیاهان برنج یا حتی وقتی مبحث ترکیب کردن گونه ها با هم بمیان میاید با قلمه یا جهش تصادفی، تغییرات ژنتیکی مهم نیست. وقتی مبحث گرفتن ژن از ویروسها و باکتریها بوجود میاد و قرار دادن آنها در گیاهان افراد زیادی میگویند "اه" چرا اینکار را انجام میدهید؟ دلیلش اینست که بعضی اوقات ارزانترین و امنترین و موثرترین تکنولوژی برای افزایش امنیت غذا وپیشرفت کشاورزی ماندگاراست. ۳ مثال برایتان خواهم زد.
اول، به پاپایا نگاه کنید. خوشمزه اس، درسته؟ اما حالا باین پاپایا نگاه کنید. این با ویروس رینگ اسپات پاپایا آلوده شده است. در دهه ۱۹۵۰،این ویروس تقریبا تمام محصول پاپایا را از بین برد در جزیره اواهو در هاوایی. بسیاری فکر کردن پاپایای هاوائی نفرین شده اما بعد یه فرد محلی هاوایی، یک پاتولوژیست گیاه بنام دنیس گاناسلیو تصمیم گرفت با این بیماری با تغییر ژنتیک مبارزه کند. او مقدار ناچیزی از دی ان ای ویروسی را گرفت و آن را وارد ژنوم پاپایا کرد. این عمل مثل واکسیناسیون انسان است. حالا به مرزعه آزمایشی نگاه کنید. میتوانید پاپایای ژنتیکی تغییر یافته را در مرکز ببینید. که در برابر آلودگی مصون است. پاپایای سنتی بیرونش شدیدا آلوده به ویروس است . عمل پیشروی دنیس با نجات صنعت پاپایا اعتبار بدست اورده است. امروز،20 سال دیگر،هنوز راهیبرای کنترل این بیماری وجود ندارد. هیچ روش اورگانیک وجود ندارد.روش سنتی هم وجود ندارد. ۸۰ درصد پاپایای هاوایی ژنتیکی تغییر یافته اند.
اکنون شاید تعدادی از شما از ژنهای ویروسی در غدایتان احساس تهوع کنید، اما این را در نظر بگیرید: پاپایای ژنتیکی تفییریافته فقط حامل ردپایی از ویروس است. اگر یک پاپایای اورگانیکیا سنتی گاز بزنید که آلوده به ویروس است، شما ده برابر بیشتر پروتین ویروسی جویده اید.
حالا به این ضیافت آفتها روی بادمجان نگاه کنید. چیز قهوه ای که میبینید مدفوع است، چیزی که از پشت حشرات بیرون میاید. برای کنتری این آفت جدی، که میتواند کل محصول بادمجان بنگلادش را از بین ببرد، مردم بنگلادش حشره کش میزنند دو یا سه بار در هفته، گاهی دوبار در روز،وقتی فشار آفت زیاد است اما میدونیم که برخی از حشره کشها برای سلامت انسان مضرند، بخصوص وقتی کشاورزان و خانواده هاشان استطاعت حفاظت صحیح را ندارند، مثل این بچه ها. در کشورهای کمتر رشد یافته،تخمین زده شده که ۳۰۰٫۰۰۰ نفر هرساله بخاطر سوء استعمال از حشره کش و در معرض بودن میمیرند. دانشمندان کورنل و بنگلادشی تصمیم گرفتند که با این بیماری مبارزه کنند. با استفاده از تکنیک ژنتیکی که بروشمژرعه داری اورگانیک ساخته شده. کشاورزی اورگانیک مثل شوهرم راول حشره کشی بنام بی تی زد، که براساس باکتری ساخته شده بود. این آفتکش مخصوص آفت کرم ابریشم است، و در حقیقت برای انسان،ماهی و پرندگان غیر سمی است. از نمک کمتر سمی است. اما این روش در بنگلادش خوب جواب نمیدهد، چون این اسپریهای حشره کش پیدا کردنش سخت است و گرانند، و از ورود حشرات به گیاهان جلوگیری نمیکند. به روش کلی، دانشمندانژن را از باکتری ها خارج کردند و مستقیم وارد ژنوم بادمجان کردند. آیا این باعث کاهش اسپری در بنگلادش میشه؟ کاملا. فصل گذشته، کشاورزان گزارش کردند که توانستند استفاده اسپری را کاهش دهند به مقدار زیاد و تقریبا به صفر. توانستند برداشت و کاشت دوباره داشته باشند.
حالا من چند تا مثال از چگونگی استفاده از مهندسی ژنتیکی داده ام برای مبارزه با آفتها و بیماریها و کاهش استفاده از حشره کشها. مثال نهایی من مثالیست که تغییر ژنتیک میتواندسوءتغذیه را کاهش دهد در کشورهای کمتر پیشرفت کرده ۵۰۰٫۰۰۰ بچه بخاطرنبود ویتامین دی کور میشوند بیشتر از نیمی میمیرند. بخاطر همین، دانشمندانی که توسط بنیاد راکرفلر حمایت میشوند یک برنج طلایی را از نظر ژنتیکی تغییر دادند که بتاکارتین تولید کنندکه ماده متشکله ویتامین آ است. این رنگدانه ایست که ما در هویج پیدا میکنیم. محققین تخمین زدند که فقطیک فنجان برنج طلایی در روز جان هزاران بچه را نجات خواهد داد، اما با آن صورت کینه ورزانه ای مخالفت شده توسط کسانی که مخالفتغییرات ژنتیک هستند تنها سال گذشته، فعالان به مزارع آزمایشی در فیلیپین حمله کردند و آنها را نابود کردند. وقتی در مورد این نابودی شنیدم، تعجب کردم که اگر بدانند که آنها بیشتر از یک پروژه تحقیقی علمی را نابود کردند، آنها داروهای بچه هایی را نابود کردند که شدیدا نیاز داشتند که بینایی و زندگیشان نجات داده شود
برخی از دوستان و خانواده ام هنوز نگرانند: چطور میدانید که ژنهای موجوددر غذاها خوردنشان بی خطر است؟ من مهندسی ژنتیک را توضیح دادم، روش انتقال ژن ها بین گونه‌ها، بیشتر از ۴۰ سال استفاده شده است در مشروبات، داروها، گیاهان، پنیرها در تمام این زمانها، یک مورد مضر هم نبوده است برای محیط و سلامت انسان. اما من میگم. ببینید. من نمیخوام شما منو باور کنید. علم سیستم اعتقادی نیست. عقیده من مهم نیست. به شواهد نگاه کنید. بعد از ۲۰ سال مطالعهجدی و مرور جدی دو نفره توسط هزاران دانشمند مستقل، هر سازمان علمی مهم دردنیا به نتیجه رسیده که محصولات کنونی در بازار، خوردنشان بی خطر است و روش مهندسی ژنتیک خطرناکتر از روشهای تغییرات ژنتیکی قدیمی تر نیست. دقیقا سازمانهای مشابه یوجود دارد که ما بآنها اعتماد داریم وقتی موضوعات دیگر علمی بمیان میآید مثل تغییرات جوی جهانی و بیخطری واکسنها
راول ومن معتقدیم بجای نگرانی برای ژنها در غذایمان باید ب اینکه کودکانمان چطورسلامت رشد کنند تمرکز کنیم. باید بپرسیم که ایا مزرعه داران در اجتماعات غیرشهری میتوانند تلاش کنند و آیا همه استطاعت غذا را دارند. باید تلاش کنیم تا آسیب محیطی را کم کنیم. چیزی که من را در مورد اطلاعاتغلط و بحثها درباره ژنتیک گیاهان میترساند اینکه که فقیرترین افرادی که بیشتر به تکنولوژی نیاز دارند دستیابیشان دیده نشده اونهم بخاطر تعصب و ترس مبهم از آنهایی که برای خوردن, مقدار کافی دارند.
ما چالش بزرگی در پیش رویمان داریم. بگذارید نوآوری علمی راجشن بگیریم و از آن استفاده کنیم. وظیفه ماست تا هر کاری کنیم تا رنج بشر را کاهش دهیم. و از محیط‌ زیست محافظت کنیم.
متشکرم.
(تشویق حاضران)
متشکرم.
کریس آندرسون: بحث جدی‌ای بود. افرادی که برخلاف جانداران دستکاری‌شده ژنتیکی حرف میزنند، اینطور که فهمیدم از دو چیز نشات میگیرد. یک، پیچیدگی و پیامدهای غیر منتظره. طبیعت این ماشین پیچیده باورنکردن است. اگر ما ژنهای خیلی جدیدی که ساختیم را منتشر کنیم که توسط سالها تکامل به چالش کشیده نشده اند، و آنها با بقیه چیزهایی کهدر حال اتفاقند مخلوط شوند، نمیتوانند باعث بدبختی و مشکل شوند، وقتی انگیزهای بازرگانی را اضافه کنید که برخی شرکتها آنها را منتشر کرده اند؟ ترس این است که آن انگیزه ها بمعنی آن است که آنها کاملا بر طبق زمینه های فقط علمی پایگذاری نشده اند، و حتی اگر هم بود، پیامدهای غیرمنتظره داشت، چطور مبدانیم ریسک برخی از پیامدهای غیرمنتظره وجود ندارد؟ اغلب دخالتهایمان در طبیعت منجر به پیامدهای غیر منتظره و بازتابهای زنجیروار میشوند.
پ‍املا رونالد: باشه. پس برای جوانب تجاری، یک چیزی که فهمیدنش مهم است این است که در کشورهایتوسعه یافته، کشاورزان در آمریکا تقریبا همه آنها، چه اورگانیک، چه سنتی بذرهای تولید شده توسط شرکتهای بذر را میخرند. بنابراین سود زیادی درفروختن مقدارزیادی بذرهاست. خوشبختانه بذرهایی را میفروشندکه کشاورزان میخواهند بخرند. در کشورهای کمتر توسعه یافته متفاوت است. کشاورزان آنجا استطاعت بذر خریدن ندارند. این بذرها فروخته نمی شوند. این بذرها مجانی توزیع می شوند، از سوی انواع سنتی گروه های مجوزدار، درنتیجه در کشورهای کمترتوسعه یافته خیلی مهم است که بذرها بطور مجانی دردسترس باشد.
سی اس: آیا برخی از فعالان نخواهند گفت که این یک توطئه است؟ این استراتژی هروئین است. بذر میدهی و مردم هم هیچ انتخاب دیگری ندارند جز وابستگی به این بذرها برای همیشه؟
مطمئنا تئوری های توطئه بسیاری وجو.د دارد، اما اینطوری کارساز نیست برای مثال بذر توزیعشده، برنج مقاوم در برابر سیل مجانی توزیع شده، توسط نماینده گیهای مجاز هندی و بنگلادشی پس هیچ سود تجاری وجود ندارد. رشد برنج طلایی توسط بنیاد راکرفلر حمایت شد. دوباره مجانی توزیع شد. هیچ سود تجاری در این وضعیت نیست. و حالا در مورد سوال دیگرتون مخلوط کردن ژنها، پیامدهای غیرمنتظره وجود ندارد؟ دقیقا، هر موقع که ما کارمتفاوتی انجام میدیم، یک پیامد غیر منتظره وجود دارد، یکی از نکته هایی که تلاش میکنم انجام دهم اینکه ما کاری دیوانه واریبا گیاهانمان انجام داده ایم، جهش ژن با استفاده از اشعه و جهش ژنتیکی شیمیایی. اینها هزاران جهش ناخواسته را القا میکند، که حتی ریسک بالاتری از پیامدهای غیر منتظره از بسیاری از روشهای جدید را داراست. و خیلی مهم است که از عبارت جانداران دستکاری‌شده ژنتیکی استفاده نشود چون از نظر علمی بی معنی است. احساس میکنم خیلی مهمه در مورد محصولی خاص صحبت کنیم و یک محصول خاص، وتفکر درمورد نیاز مشتری.
کریس اندرسون: قسمتی از آنچه در حال اتفاق افتادنه مدل ذهنی بسیاری از افراد است که طبیعت طبیعت است و دست نخورده و ناب هست، کلانجار رفتن با آن تخریب کننده است. چیزی را میسازه که کاملا خطرناکه، و فکر می‌کنم داری میگی که کل اون مدل نمیفهمد که طبیعت چگونه است. طبیعت یک فعل و انفعال بهم ریخته تراز تغییرات ژنتیکی است که داره همیشه اتفاق می افته.
پی ار:کاملا درسته،هیچیبه اندازه غذا خالص نیست. منظورم اینه نمیتونید بهبادمجان حشره کش بزنید یا ژنتیکی تغییرش دهید ولی مجبورید مدفوع حشره بخورید. درنتیجه پاکی وجود نخواهد داشت.
کریس اندرسن: پم رونالدو، ممنونم.بحث خوبی بود. پی ار: ممنونم. واقعا ممنونم. (تشویق)

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *