انقلاب پیش رو در کشاورزی جهانی
متن سخنرانی :
سال ۲۰۱۹ بشریت هشداری را دریافت کرد: ۳۰ نفر از بهترین دانشمندان دنیا نتایج یک تحقیق سه سالهی بزرگ درباره کشاورزی در سطح جهان را منتشر کردند. و اعلام کردند که تولید فرآوردههای گوشتیدر حال نابودی سیاره ما و به خطر انداختن سلامت جهانی است. یکی از مولفان تحقیق اتوضیح میدهد که «امروزه بشر تهدیدی است جدیبرای پایداری زمین که راه حلی جز یک انقلاب در کشاورزی در سطح جهان پیش روی خود نمیبیند.» به عنوان کسی که بیست سال گذشته را صرف ایجاد تغییر جهت ازتولید صنعتی گوشت کرده است، میخواستم باور کنم که این بار،این فراخوان سرمنشا تغییر میشد. قضیه این است که دهههاستاز این دست هشدارها را میشنویم. این متعلق به مجله «نیچر» وسال ۲۰۱۸ است، ۲۰۱۷ از «مجله علوم زیستی»، ۲۰۱۶ از آکادمی ملی علوم.تغییر اقلیم نکته اصلی این تحقیقات است. اما مقاوم شدن در برابر آنتیبیوتیکهابه اندازه تغییر اقلیم تهدیدی فراگیر است. امروزه ما مقدار زیادی آنتی بیوتیک بهبه دامها تزریق میکنیم. این آنتیبیوتیکها در حال جهش بهباکتریهایی مقاوم هستند که تهدیدی برای آنتیبیوتیکهاو منسوخ کردن آنها در طول زندگانی ما محسوب میشوند. میخواهید یک چیز ترسناک ببینید؟ «پایان کارکرد آنتیبیوتیکها» رادر گوگل جستجو کنید. می خواهم چیزی رااز الان شفافانه بگویم: قرار نیست به کسی بگویمکه چه چیزی را بخورند. اقدام فردی خیلی خوب است اما در مورد مقاومت باکتریهانسبت به آنتیبیوتیک و تغییر اقلیم چیزی فراتر از این لازم است. علاوه بر این، متقاعد کردن مردم جهانبه کمتر گوشت خوردن، جواب نداده است. برای ۵۰ سال، فعالین محیط زیست، کارشناسانسلامت جهانی و فعالین مدافع حقوق حیوانات عاجزانه در حال درخواستبرای مصرف کمتر گوشت بودهاند. با این حال، سرانه مصرف گوشت به بیشترین میزان ثبت شدهدر تاریخ رسیده است. سال گذشته به طو متوسط یک نفر اهل آمریکایشمالی ۹۰ کیلوگرم گوشت مصرف کرده است. و من هیچ گوشتی نخوردم. (خنده حضار) این بدان معناست که شخصی دیگر۱۸۰ کیلوگرم گوشت خورده است. (خنده) با توجه به روند فعلی ما ما نیاز داریم تا سال ۲۰۵۰ بین ۷۰ تا ۱۰۰درصد گوشت بیشتری تولید کنیم. این مشکل راه حلی جهانی را طلب میکند. چیزی که لازم است، تولید گوشتیاست که مردم عاشق آن هستند. اما نیاز است که آن رابه نحوی دیگر تولید کنیم. چند راه حل دارم. ایده شماره یک:بیایید گوشت را از گیاهان تولید کنیم. به جای آنکه گیاه پرورش دهیم،به خورد دام دهیم، با آن همه ناکارآمدی، بیایید این نوع گیاه را پرورش دهیم،بیایید با آنها گوشت تولید کنیم. بیایید گوشت گیاهی تولید کنیم. ایده شماره دو:برای تولید واقعی گوشت حیوانی، بیایید مستقیم ازسطح سلولیآنها را پرورش دهیم. به جای پرورش دام زنده، بیاییدخود سلول گوشت را مستقیماً تولید کنیم. ۶ هفته طول می کشدتا مرغ به وزن کشتار برسد. با تولید سلولی گوشت،میتوان همان میزان رشد را در ۶ روز تجربه کرد. در مقیاس بزرگ اینطور به نظر میآید. این همان گوشتگیری (مثل آبجوگیری)محله خودتان است. (خنده) میخواهم به دو نکته اشاره کنم. اول، ما اعتقاد داریم که این کار عملی است. در سالیان اخیر، شرکتهاییدر حال تولید گوشت گیاهی بودهاند. طوری که مصرفکننده قادر بهفهم تفاوت آن با گوشت واقعی نیست. و همچنین تعدادی شرکتدر حال تولید گوشت واقعی در سطح سلولی هستند. این گوشت گیاهی و گوشت سلولی به مشتریان هرآنچه که آنهادرباره گوشت دوست دارند، میدهد. از لحاظ مزه، ازلحاظ بافت و ... اما بدون نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک و با درصد کمی از تأثیرات مخرب اقلیمی و چون این دو تکنولوژِیبسیار به صرفه هستند، در مقیاس تولید انبوه، این محصولات ارزان تر خواهند بود. اما یک نکته ظریف: این کار به آسانی ممکن نخواهد بود. این شرکتهای تولید گوشت گیاهیسرمایه زیادی روی برگرهایشان صرف کردهاند وهمچنین گوشت سلولیهنوز تجاریسازی نشده است. پس ما به کمک همه نیاز داریم تا آن را تبدیل بهصنعت جهانی تولید گوشت کنیم.
برای شروع، ما به کمک صنعتکنونی تولید گوشت نیاز داریم. ما نمیخواهیم صنعتتولید گوشت را نابود کنیم. ما فقط خواهان تغییر شکل آن هستیم. ما به مزیت مقیاس تولید آنها، زنجیره تأمین جهانی آنها،تخصص بازاریابی آنها و حجم عظیم مشتریان آنها نیاز داریم. همچنین ما به حمایت دولتها نیازمندیم. هر ساله دولتها دهها میلیارد دلار صرف تحقیق و توسعه بر روی سلامت جهانی و محیط زیست میکنند. آنها باید قدری از این پولرا صرف بهینهسازی و تکامل تولید گوشت گیاهی و گوشت سلولی کنند.
ببینید، دهها هزار نفر به خاطرهمین باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک فقط در سال گذشته در آمریکای شمالیجان خود را از دست دادند. تا ۲۰۵۰، این عدد برای کل جهانسالانه ۱۰ میلیون نفر خواهد بود. و تغییر اقلیم، حیات بخش بزرگی از جامعه جهانی را تهدید میکند. این جامعه شامل برخی ازفقیرترین افراد این سیاره نیز میشود.
تغییر اقلیم، مقاوم شدن باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها ضرورتهایی جهانی هستند. تولید گوشت نیز در حال تشدیدآنها در مقیاسی جهانی است. اما ما مصرف گوشت را تقلیل نخواهیم داد مگر اینکه جایگزین آن رابه مشتریان ارائه کنیم. جایگزینی که قیمت مشابه یا کمترو مزهای مشابه یا بهتر دارد.
ما راهحل را دراختیار داریم. بیایید گوشت گیاهی تولید کنیم، بیایید گوشت را مستقیماً از سلول آن تولید کنیم وقت آن است که منابع مورد نیاز را برای ایجاد انقلاب پیش رودر کشاورزی جهانی فراهم کنیم.
متشکرم.
(تشویق)