در درسِ قبلی نحوۀ ساختِ یک کارتِ ویزیت رو یاد گرفتیم. در این درس ما می خوایم با استفاده از مباحثِ آموخته شده ، برای شرکتِ آترین مدیا ، که مهر و کارتِ ویزیتِ اون رو در دروسِ قبلی طراحی کردیم ، یک پوستر بسازیم. طرحی رو که برای پوستر در نظر داریم به این صورت اِ که حروفِ نامِ شرکت ، یعنی آترین مدیا رو بصورتِ لاتین ، بر روی مکعب های رنگی نوشته و اونها رو بصورتِ معلق در صفحه قرار بدیم. لوگوی شرکت و آدرسِ سایت رو هم در بالا و پایینِ پوستر بذاریم.
برای ساختِ پوستر ، ابتدا یک سندِ جدید با اندازۀ دلخواه ایجاد می کنیم. پس از ایجادِ سند ، قبل از رسمِ آبجکتها با رفتن به منوی Window پانلِ Object Manager رو برای لایه بندی و مدیریتِ بیشتر بر روی پروژه باز می کنیم. در پانلِ باز شده نامِ تنها لایۀ موجود رو به پس زمینه تغییر میدیم. بعد از اون اولین کاری که می کنیم ، انتخابِ ابزارِ Rectangle و رسم یک مستطیلِ بزرگ ، به اندازۀ صفحۀ ترسیم هستش. از این آبجکت می خوایم بعنوانِ پس زمینه استفاده کنیم. پس ابزارِ Interactive Fill Tool رو انتخاب کرده و رنگی ، رو به اون اختصاص می دیم.
حالا یک ستاره در صفحه اضافه کرده و بعد از پر کردنِ اون با رنگِ دلخواه ، از اون رنگ برای حاشیۀ ستاره هم استفاده می کنیم. با انتخاب ابزارِ Distort از جعبه ابزار بر روی ستارۀ رسم شده کلیک کرده و حالتِ پیچشی در اون ایجاد میکنیم. سپس با انتخابِ ابزارِ Pick Tool ، آبجکتِ رسم شده رو در محلِ مناسب قرار می دیم. همونطور که می بینید ، تمامِ آبجکتهایی که رسم میکنیم در لایۀ پس زمینه ، اضافه میشن.
لایۀ دیگه ای به نامِ مکعب ، ایجاد کرده و سپس یک مربع رسم میکنیم. با استفاده از ابزارِ Extrude اون رو تبدیل به یک مکعب کرده و رنگی رو بر روی اون اعمال می کنیم. با نگه داشتنِ کلیدهای Ctrl+K و استفاده از ابزارِ Pick Tool ، می شه وجه های مختلفِ مکعب رو انتخاب کرده و رنگهای متفاوتی به اونها اختصاص داد. حالا مکعب رو در زاویۀ دلخواه می چرخونیم. همونطور که میبینید ، مربعی رو که برای ساخت مکعب رسم کردیم در پشتِ اون قرار داره. پس اون رو حذف می کنیم. حالا ابزارِ Text Tool رو از جعبه ابزار انتخاب کرده و حرفِ A رو بر روی مکعب می نویسیم. پس از تنظیمِ اندازه و خصوصیاتِ حرفِ نوشته شده ، با استفاده از ابزارِ Drop Shadow سایه ای برای اون ایجاد میکنیم. در انتها هم مکعب و حرفِ نوشته شده بر روی اون رو بصورتِ یک گروه در میاریم. به همین ترتیب مکعب های دیگه رو هم در اندازه ها و رنگ های مختلف رسم کرده و اونها رو در صفحه پخش میکنیم.
سپس برای زیبایی بیشترِ پروژه ، چند دایرۀ تو خالی با اندازه های دلخواه و رنگِ حاشیۀ مناسب ، در بینِ آبجکتهای موجود در لایۀ پس زمینه ، رسم می کنیم.
بسیار خوب ، لایۀ دیگه ای به نامِ افکت ایجاد میکنیم و دایره ای به رنگِ سفید در خارج از صفحۀ ترسیم می کِشیم. و با انتخابِ ابزارِ Drop Shadow سایه ای برای اون ایجاد میکنیم. و تنظیماتِ لازم ، از قبیلِ رنگِ سایه ، شفافیت و نرمیِ لبه های اون رو انجام می دیم. البته توجه داشته باشید که سایه رو باید درونِ صفحۀ ترسیم قرار بدیم.
سپس ابزارِ Bezier رو انتخاب کرده و یک ستارۀ چهار پره ای به رنگِ سفید رسم میکنیم. رنگِ حاشیۀ اون رو هم سفید درنظر گرفته و با استفاده از ابزارِ Transparency Tool شفافیتِ اون رو تنظیم می کنیم. بعد از این کار ستارۀ رسم شده و سایۀ دایره ای که رسم کردیم رو به شکلِ یک گروه درمیاریم. به همین شکل چند ستارۀ نورانیِ دیگه هم با اندازه های مختلف ایجاد میکنیم.
بعد از اینکه افکتِ درخشندگی رو در پوستر اضافه کردیم ، نوبت به قرار دادنِ لوگو در بالای پوستر میرسه. پس لایۀ دیگه ای به نامِ آرم ایجاد می کنیم. سپس از جعبه ابزار ، Rectangle رو انتخاب کرده و مستطیلی در بالای پوستر رسم می کنیم. رنگِ دلخواهی رو به اون اختصاص داده و از همون رنگ برای حاشیۀ اون استفاده میکنیم. حالا به کمکِ ابزارِ Envelope اضلاعِ مستطیلِ رسم شده رو به طرفِ داخل خم میکنیم. پس از رسیدن به شکلِ دلخواه ، یک کپی از اون تهیه کرده و با گرفتنِ کلیدِ Shift اون رو کوچیک میکنیم. نوع ، رنگ و اندازۀ حاشیۀ آبجکتِ کپی شده رو با استفاده از پانلِ Object Properties در منوی Window تغییر میدیم. همچنین با استفاده از این پانل می تونیم فاصلۀ بینِ خط چین ها رو تنظیم کنیم. سپس لوگوی شرکت رو با استفاده از امکانِ Import به سند وارد کرده و بر روی آبجکتِ رسم شده قرار میدیم. پس از وارد نمودنِ لوگو ، ابزارِ Color Eyedropper رو از جعبه ابزار انتخاب کرده و از رنگِ لوگوی شرکت نمونه برداری می کنیم. با این کار شکلِ نشانگرِ ماوس از قطره چکان به سطلِ رنگ تبدیل میشه. از این رنگ برای حاشیۀ آبجکتِ کپی شده استفاده می کنیم. حالا ابزارِ Drop Shadow رو انتخاب کرده و برای زیبایی بیشتر سایه ای در این قسمت ایجاد میکنیم. پس از گروهبندیِ آبجکتهای رسم شده در لایۀ آرم ، لایه ای هم برای آدرس سایت ایجاد میکنیم.
در انتها هم با استفاده از ابزارِ Text Tool آدرسِ سایتِ شرکت رو در پایینِ پوستر قرار میدیم.
مشاهده کردید که چقدر راحت ، با استفاده از مواردِ آموخته شده تونستیم یک پوستر ساده رو طراحی کنیم. شما هم می تونید به همین سادگی پوستر های تجاری و تبلیغاتیِ منحصر بفردی رو ایجاد کنید. اما همین طور که قبلا هم به اشاره کردیم ، برای طراحی ، باید ایده پرداز بوده وخلاقیت داشته باشید.

یک دیدگاه درباره “آموزش ساخت یک پوستر کورل دراو (CorelDraw)

دیدگاه شما چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *